След като по-рано тази година разбуни духовете с дългоочаквания дебют на La Voiture Noire, Bugatti събра погледите с новото Centodieci. Суперавтомобилът е вдъхновен от иконата Bugatti EВ110.

За разлика от „Черната кола“, от която ще бъде създадена само една бройка, изработена ръчно за 2.5 години, Bugatti Centodieci ще се продава, но на изключително солената цена от 9 милиона долара. Срещу това получавате истински дявол на четири колела с 1600 конски сили и максимална скорост от около 400 км/ч. В същото време Bugatti Centodieci е с 30 кг по-лека от Bugatti Chiron, което е постигнато чрез иновативен дизайн за олекотяване. Така например много от елементите като огледалата и предното стъкло са изработени от въглеродни нишки.

Под капака на Bugatti Centodieci тупти W16 двигател, който осигурява от 0 до 10 за 2.4 секунди. Като цяло колата изглежда едновременно позната и различна, точно както трябва да бъде един модел, вдъхновен от миналото, който гледа към бъдещето.

Както обикновено става при такива супер автомобили, дори и да имате дебел портфейл, покупката отново изглежда невъзможна. От Bugatti Centodieci ще бъдат произведени само 10 бройки и всичките вече са резервирани.  

Виж още: Lime вече е в България. Но готов ли е местният пазар?