Вече можем да загърбим виждането, че Ferrari мрази електрическите коли. Легендарният италиански производител разкри своя първи сериен хибрид на име Ferrari SF90 Stradale, което е очевиден опит за междинно положение между бензиновата традиция и електрическото бъдеще. Машината комбинира 4 литров турбо двигател от 769 конски сили с 3 електрически мотора, даващи еквивалента на 217 конски сили. Те общо осигуряват ускорение до 100 км/ч за 2.5 секунди, което е и еко съобразно. Ако искате да сте по-различен от всички притежатели на Ferrari, може да карате до 25 км само на електрическа мощност, заблуждавайки минувачите, които очакват могъщия рев на двигателя.

Новото Ferrari е съвсем малко по-бавно от La Ferrari, но разликата е минимална. В колата дори има доза електроника – множество тъч бутони управляват хибридния режим и някои други функции.

Ferrari все още не казва каква е цената и кога ще бъде налично това чудо, но серийният характер на модела означава, че това не е специално издание, което ще изчезне след като бъде произведен определен брой коли. Въпреки че малцина ще могат да си позволят автомобила, който ще бъде най-върховият модел в една достатъчно скъпа серия, няма да ви трябват специални връзки с Ferrari, за да си го купите.

Няма индикации кога Ferrari ще пусне изцяло електрическа кола, но със сигурност компанията и не бърза. В магията на червения звяр с могъщ двигател има нещо непреходно, което навярно никога няма да може да бъде пресъздадено с чисто електричество. Или поне не и в обозримото бъдеще.

Виж още: Ето как Mercedes гарантира безопасността на пътниците в колата на бъдещето

Тагове: