Ако не броим автомобилите на Tesla, полуавтономните режими на шофиране са все още рядко срещано явление. General Motors обаче иска да направи това масово явление с предстоящия си Cadillac CT6 2018. Той ще бъде първият автомобил на компанията, оборудван със Super Cruise, технология, която може да поеме контрол, докато се движите по магистралата.

Според Cadillac това е първият сериен автомобил с "истински" режим за самостоятелно шофиране. По-новите версии на автопилота на Tesla изискват да държите ръцете си на волана, а Super Cruise на Cadillac изисква да гледате пътя. Инфрачервена камера на кормилната колона следи главата ви, за да е сигурно, че обръщате внимание на превозното средство. Ако не спазвате това, колата може дори да отбие и да спре.

Super Cruise обещава допълнително ниво на точно картографиране благодарение на използването на обширни данни от LIDAR системта, в допълнение към обичайните бордови сензори и GPS-а. Функцията за самоуправление ще бъде разрешена само на магистрали с ясни входни и изходни рампи.

За да се възползвате от функцията за самоуправление, ще се наложи да си купите Luxury или Platinum версиите на Cadillac CT6, което означава най-малко 66 290 щатски долара. Също така ще трябва да платите поне още 2500 щатски долара, за да добавите Super Cruise.