Моделите за 2025 г. на Porsche от сериите Boxster и Macan EV бяха забелязани за първи път по време на зимни тестове в Арктическия кръг.

След ранен успех с електрическия Taycan следващото поколение модели Boxster и Macan на Porsche са готови да станат изцяло електрически.

Изцяло електрическият Macan е планиран да бъде първият модел, базиран на съвместно разработената от Porsche и Audi архитектура Premium Platform Electric (PPE) за своите електромобили от „следващо ниво“. PPE платформата е гъвкава, с различни нива на междуосие и просвет, поддържащи няколко различни класа превозни средства.

Porsche казва, че първоначалната мощност на системата ще достигне около 450 kW (603 к.с.) и над 1000 Nm (737 ft-lb) максимален въртящ момент.

За да подобри изживяването при шофиране, Porsche включва напълно променлив електронно контролиран заден диференциал и „производителна задна ос“, за да позволи по-голяма пъргавина при ускоряване в завои.

Macan EV ще бъде оборудван със система за задвижване на четирите колела с два електрически мотора, по един електромотор на ос, което позволява прецизно управление. Очаква се Macan EV да бъде пуснат през следващата година, като Porsche обещава, че ще пристигне като „най-спортния модел в своя сегмент“, тъй като изглежда да носи най-продаваното име на марката.

Междувременно моделите Boxster и Cayman, спортните автомобили на Porsche с по-ниски цени, също стават електрически. Подобно на Macan, Boxster EV се предполага, че ще се вози на версия на платформата Porsche PPE, въпреки че на този етап не е потвърдено много. Вижте видеото на следващото поколение електромобили на Porsche, наблюдавани по време на зимни тестове от CarSpyMedia.

Във видеото Boxster показва фалшив накрайник на ауспуха, разположен в средата на задната част с допълнителна камуфлажна маска, която вероятно ще отблъсне някои фенове.

Въпреки че нищо не е фиксирано все още, електрическият Boxster се очаква да седи върху модифицирана версия на платформата PPE, предназначена за превозни средства с две врати.

Както можете да видите от видеото, Boxster EV се справя със заснежените пътища, като завива и ускорява с лекота.

Снимка: YouTube и CarSpyMedia

Виж още: Този неповторим електрически Cadillac Celestiq за 300 000 долара крие своите тайни