Дебютът на BMW X7 ще бъде през ноември тази година на автоизложението в Лос Анджелис. По този начин BMW ще има представител във всеки един сегмент от автомобилната индустрия. Може би мястото за първото представяне на серийната версия на модела не е случайно, защото голямото SUV ще е предназначено главно за жадния за този тип автомобили пазар на САЩ и Китай. Това не означава, че моделът няма да е наличен в цял свят.

Вероятно много от вас си спомнят представянето на концептуалния модел X7 iPerformance във Франкфурт през миналата година, за което говорихме с ръководителя на концептуалния дизайн в BMW. Е, версията за серийно производство няма да се различава особено от гледна точка на дизайн. Най-отличителните му белези са необичайно големите решетки с типичната форма на бъбрек, както и тесните продълговати фарове. От BMW издават, че X7 няма да ползва платформата на X5, а напротив - повечето му части ще бъдат специално разработени за него. Предстоящият X7 ще има задачата да се бори за сърцата на потребителите с Audi Q7, Mercedes-Benz GLS и дори Volvo XC90. Дали има достатъчно, за да го направи?

От BMW мълчат за това, какви двигатели ще видим под капака на най-големия им кросоувър, но доколкото ги познаваме, вероятно ще има варианти с 6- и 8-цилиндрови мотори. Както всички модели на немската компания напоследък, предполагаме, че и този ще има M Sport версия, а защо не и пълен М-пакет. Като се има предвид какво представляваше концептуалният модел, най-вероятно ще има и електрифицирана версия.

Нямаме търпение да разберем още и да видим официалното представяне на автомобила в края на годината. Очаквайте повече детайли!

Тагове: