Шефът на американското подразделение на Volkswagen Скот Кео обяви по-рано тази есен, че електрическият ID CROZZ ще има цена до 35 000 долара след различните правителствени отстъпки за този тип возила. Това означава, че базовата цена на ID CROZZ ще бъде към 40 000 долара, когато моделът излезе в продажба в края на 2020 г. Според него от ID CROZZ през първите две години в наличност ще се продават около 60 000 бройки годишно. За сравнение през първата половина на 2019 г. Tesla продаде над 67 000 бройки от своя Model 3. Очаква се към дебюта на ID CROZZ пазарът на е-коли да бъде значително по-голям.

VW планира към края на 2022 г. да пусне и ID BUZZ, който е компактен миниван. До 2030 г. компанията трябва да има цели 75 изцяло електрически модела. Към същия момент VW възнамерява да произвежда около 26 милиона е-коли глобално.    

Скот Кео смята, че преломният момент за е-колите все още наближава, и се надява, че до 2025 г. техните продажби ще съставляват до 20 процента от всички продажби на гиганта. Пак тогава цените на е-моделите би трябвало да намалеят значително и се очакват по-евтини батерии.

Виж още: Tesla Cybertruck вече стряска водачи и минувачи по улиците