За разлика от типичните награди за кола на годината World Car Awards се избират от 86 автожурналисти от медии в над 20 страни по цял свят и тази година те са решили, че частта се пада на Jaguar I-Pace като най-добрата кола на 2019 г.

Jaguar I-Paceсе пребори след няколко кръга на гласуване в конкуренцията на над 30 други модела. Общото мнение на експертите бе, че моделът елегантно съчетава традициите на Jaguar за бъдещето на електрическия транспорт. Колата получи отличие и за дизайн на годината благодарение на елегантната комбинация от размерите на кросоувър със спортното шаси на Jaguar. 

Освен Jaguar I-Pace сред другите отличници бе лъскавото Audi A7, което взе отличие за лукс, докато невероятно пъргавият McLaren 720S e най-бързата кола на годината. Наградата за градски автомобил отиде в чаровното Suzuki Jimny, Jaguar I-Pace бе определена за най-зелената кола отново. 

Тази година е-колите получиха доста награди и тъй като преходът от изкопаеми горива продължава, можем да очакваме повече електрически автомобили да вземат челните места в подобни церемонии.

Най-четени
Всички

10 е-коли, които ще може да си купите в следващите 5 години

44 | 23.08.2019
Още от Tech

OnePlus обра точките с 55-инчов QLED телевизор

76 | Преди 21 ч.