Едно от основните неща, които са необходими за успеха на автономните автомобили, е хората да им се доверяват. Waymo има план за постигане на тази цел с 360-градусовo VR видео, което показва това, което самоуправляващите се коли виждат. Видеото показва монтаж от изображението от камерата и данни от сензорите на един от минивановете на компанията. На това изживяване можете да се насладите от компютър, смартфон или VR (virtual reality) очила.


За мнозина това ще е първият път, в който ще разберат какво е да се возиш на автономен автомобил. Компанията The Alphabet планира да въведе такси услуги с хиляди такива миниванове още тази година. Изглежда това виртуално изживяване е добър начин потребителите да се уверят, че тези автомобили ще се грижат за тях поне толкова добре, колкото жив шофьор.
Waymo влага все повече и повече усилия в тестовете на тези автомобили, като само в последните три месеца са навъртели около милион мили (около 1.6 милиона километра). Така общото изминато разстояние по обществени пътища е над 5 милиона мили (8 милиона километра) в 25 града. Всеки ден тестовите автомобили пропътуват разстояние, колкото средностатистически човек изминава за година. Очакваме повече информация съвсем скоро, а дотогава вижте видеоклипа, за който говорим.