Луксозната марка Lexus е длъжна да се представя на ниво, за да оправдава доверието на своите последователи. Спокойно можем да кажем, че на тазгодишното изложение в Женева дъщерната фирма на Toyota не прави компромис. Имаме блестящи попълнения за най-бързоразвиващия се сегмент – този на кросоувърите. Също така Lexus не пропуска и най-вълнуващата част – спортните автомобили. Ето и повече информация за зоната на японския производител в Женева.

Градският изследовател, който ще промени представите за кросоувър

В Женева се състоя световната премиера на новия Lexus UX. Главният инженер за модела сподели, че от самото начало се е фокусирал върху хората, родени след 80-те години, като своя аудитория. Той се е опитал да разбере какво биха очаквали хората на възраст около 30 години от премиум кросоувър и да достави продукт, който ще промени начина им на живот.

UX има агресивен дизайн, типичен за последните модели на Lexus. Дизайнът на екстериора е тясно свързан с този на интериора. Всички основни прибори са ориентирани към водача. Имайки предвид и просторното купе, сме сигурни, че новият UX предлага много комфортно пътуване, но и динамичното му поведение няма да ни остави да скучаем. Дълъг е близо 4.5 метра, а междуосието му е около 2.6 метра. Тези размери дават възможност за най-малкия радиус на завиване в сегмента – 5.2 метра.

Lexus UX ще се предлага с 2.0-литров бензинов двигател (UX 200) и като самозаряден хибрид (UX 250h). Бензиновият мотор е съчетан с първата в света безстепенна скоростна кутия. Тя спомага за плавно и гладко предаване на въртящия момент към колелата. Освен това има и допълнителна зъбна предавка, която осигурява страхотно ускорение от място, преди задвижването да се поеме от безстепенната автоматична трансмисия.

Първият седемместен модел на Lexus за Европа

С новия Lexus RX L клиентите на марката ще разполагат с трети ред седалки, без да жертват удобство и стил. Компанията е увеличила дължината на модела спрямо петместния с 11 см. Достъпът до третия ред е много лесен, а седалките на втория ред са с по-висока позиция, за да се осигури максимално място за краката на пасажерите най-отзад. Комфортът им ще е подпомогнат и от тризоновата климатроник система, която има индивидуален LCD дисплей за контрол. Обърнато е внимание и на сигурността. Доказателство за това са максималните пет звезди за безопасност от Euro NCAP.

Тук отново имаме две възможности за задвижване. Едната е мощният 3.5-литров V6 бензинов двигател с 294 к.с. в RX 350L. Този модел също ще се предлага като хибрид (RX 450hL) със самозареждащо се хибридно задвижване и 313 к.с. комбинирана мощност. Очаква се моделът да бъде наличен в по-голямата част от Европа от месец май. Добрата новина за българските потребители е, че ще има възможност за данъчен кредит.

Европейска премиера за SUV флагмана на марката

За първи път видяхме LF-1 Limitless Concept в Детройт през януари, а сега той дойде и в Европа. Удивителната визия на Lexus за бъдещ SUV флагман съчетава динамика и лукс. Новото при европейската премиера на концепта е, че има безкрайни възможности за задвижване. Има възможност за бензин, хибрид, plug-in хибрид, изцяло електрически и дори горивни клетки. До 2025 г. много от моделите на Lexus ще получат допълнително изцяло електрическо задвижване.

Lexus отбелязва десетата годишнина на своята спортна марка F

Тази година се навършват 10 години от стартирането на спортното подразделение на японската марка – Lexus F. Юбилейните издания бяха показани на света на автошоуто в Чикаго, а този месец дойде време и за европейската им премиера. Най-забележителните представители на марката в автосалона в Женева са RC F, както и RC F SPORT Black Edition. Последният е задвижван отново от пълнохибридната система на Lexus с 2.5-литров бензинов двигател и мощен електромотор. Максималната системна мощност е 223 к.с. Емисиите на въглероден диоксид са едва 116 г/км.

Едва ли много хора ще се заинтересуват от нивата на вредни емисии, когато видят впечатляващия външен вид на Black Edition. Както името му подсказва, в него са вложени черни стилистични елементи, вдъхновени от плътния цвят на японското мастило суми.

Така Lexus превърна още едно автоизложение в нова възможност да покаже неповторимия си стил и стремеж да задоволи нуждите на своите клиенти. Докато ни е удобно и се наслаждаваме на приятното изживяване, което автомобилите ни предоставят, се пренасяме и в бъдещето. Какво по-хубаво?

Тагове: