Едно от най-забележителните неща на автошоуто в Ню Йорк тази година е концептуален модел на Genesis. Очевидно инженери и дизайнери са работили с единствената цел да създадат нещо, което ще привлече вниманието на абсолютно всички.

Genesis Essentia е изцяло електрически автомобил. Той е с дълъг двигателен отсек и късо купе. Това е така, защото цялата електроника заедно с мотора и батериите са разположени отпред. Това от своя страна позволява на Essentia да е много нисък, а и основната тежест също да остане ниско. Вицепрезидентът по дизайна в компанията Сангъп Лий споделя, че екипът му наистина е искал да надмине себе си с нещо изключително вдъхновяващо и невиждано.

Още нещо уникално е огромното разстояние между водача и предния мост. Това прави и междуосието доста по-дълго, отколкото би било в стандартен автомобил с този размер. В задната част няма остри и изразителни линии, а напротив - купето завършва много естествено.

Лий допълва още, че сегментът на луксозните автомобили се справя добре и без Genesis. Ето защо компанията се опитва да изгради собствен стил и визия по един специален начин. Историята на Genesis и нейните традиции се създават в момента.

Все още не е взето решение дали Genesis Essentia ще влезе в серийно производство, но Лий не го отрича напълно. За момента моделът има единствено за цел да провери как аудиторията ще реагира на подобен дизайн. Екипът на Genesis със сигурност иска да възвърне истинската емоция, която определени модели коли пораждат в хората. Поглеждайки Essentia, ще разберете, че наистина това е тяхната цел и го правят със страст.