Skoda представи своя проект за електрифициран кросоувър с Vision X. Автомобилът ще застане до Kodiaq и Karoq като трети представител на SUV гамата на чехите. Vision X използва същата MQB платформа на Volkswagen Group, която ползват и VW T-Roc и Seat Arona.

Електрифицираният кросоувър има 4-цилиндров двигател с обем от 1.5 литра и мощност от 129 к.с. с 200 Nm въртящ момент. Това не е непременно впечатляващо, но е достатъчно за градски условия. Двигателят се захранва от газ. Компресираният газ се съхранява в два резервоара, като от Skoda са монтирали и един резервоар за бензин. Неговата функция ще е най-вече да осигури безпроблемно стартиране на двигателя във всякакви условия.

Системата е подпомогната от два електромотора. Единият от тях действа като генератор и е разположен на предния мост. Другият е разположен на задния мост и доставя 70 Nm въртящ момент. По този начин Vision X може да се задвижва от бензин, газ и електричество поотделно. Стандартно автомобилът се задвижва от предните колела, но при необходимост може да се задвижва от задните или от всички четири колела.  

Vision X ускорява от 0-100 км/ч за 9.3 секунди, а максималната му скорост е 200 км/ч. Това не е особено висока производителност, но никой не очаква такава от кросоувър на Skoda. По-важното са емисиите въглероден диоксид, които са много ниски - 89 g/km. По този начин Skoda показва, че бъдещето на автомобилите с ниски вредни емисии може би не се ограничава в Plug-in хибридите.