Вече знаем, че суперколата Lamborghini Aventador ще получи хибриден наследник между 2020 и 2022 г., като се предполага, че това ще бъде моделът, известен с кодовото название Lamborghini LB48H. Според прясна информация следващият модел в лимитираната серия на емблематичния италиански автопроизводител ще струва около 2.6 милиона долара, което е нормална цена за подобен уникален модел.

Очаква се Lamborghini LB48H да има още една отличителна характеристика - суперколата трябва да свети в тъмното. Подобна концепция, сякаш излязла от холивудския филм „Трон“, видяхме в прототипа Lamborghini Terzo Millennio от 2017 г. Неговият двигател и гуми светят в цветовете на италианското знаме благодарение на LED светлини.

Електрическото задвижване на Lamborghini LB48H ще добави към теглото на колата около 200 кг заради батериите. Именно прототипът Terzo Millennio използваше зареждаща технология, разработена от Масачузетския технологичен институт, която позволяваше олекотен формат, дълъг живот и по-ниско тегло. Недостатък на тази технология обаче е по-ниската енергийна плътност в сравнение с литиево-йонните батерии. В резултат на това Lamborghini LB48H може да използва комбинация от двете, за да постигне нужните 789 конски сили.

Минималният пробег на електричество трябва да бъде 50 км, но все пак това е хибрид, а и не е стандартен автомобил.

Lamborghini LB48H трябва да бъде показана през юни 2019 г.

Тагове: