McLaren потвърди, че следващото поколение на тяхната суперкола ще има хибридна версия с частично електрическо задвижване, което позволява да ускори от 1 до 100 за 2.3 секунди вместо за 2.7 секунди при сегашния модел. Новата кола е планирана за 2021 г. Пак през следващите 3 до 4 години McLaren планира да има хибридни версии на всичките си модели, така че те да могат да изминат до 40 км на ток.

Новото предвиждано ускорение ще изравни това на Tesla Model S P100DL, който е на пазара вече от пет години. Със сигурност обаче суперколата на McLaren ще има по-висока максимална скорост и ще бъде по-бърза на писта поради по-компактните си размери.

McLaren заяви, че към момента литиево-йонните батерии са прекалено тежки за изцяло електрическа суперкола. От друга страна, те също имат предимства като по-нисък център на гравитация и позволяват по-аеродинамичен дизайн. McLaren обаче ще чака комерсиализацията на новото поколение Solid-Stаte батерии към 2025 г., които ще имат по-голям капацитет, ще са по-безопасни и ще се произвеждат по-бързо.

Виж още: Как се справиха Tesla Model X и Porsche Taycan в теста за безопасност