BMW обяви, че ще инвестира 400 милиона евро в производството на своя е-модел iNext, който немският гигант позиционира като конкурент на Tesla Model Y.

Motorola RAZR 2019 – правилният сгъваем телефон?

BMW разкри концепцията iNext през 2018 година, а оттогава компанията не е разкрила много детайли. Все пак трябва да допълним, че BMW намекна за позицията, която трябва да заема на пазара. Шефът на продажбите и маркетинга в BMW Йън Робъртсън вече изрази съмнение, че Tesla ще може да продава своя Model 3 за 35 000 долара, и обяви, че iNext ще бъде истински конкурент на американската кола в сегмента за масов и достъпен е-автомобил. iNext обаче е кросоувър, а не седан като Model 3, което ни кара да вярваме, че той ще се конкурира директно с Model Y, който Tesla още не бе разкрила, когато BMW първо хвърли ръкавицата.

Финансовата инжекция на BMW ще отиде за завода в Динголфинг в Долна Бавария, който в момента произвежда по 330 000 коли годишно. iNext ще бъде неговата първа изцяло електрическа кола и ще се произвежда на същата линия като газовите и хибридните модели на BMW.

По-рано тази година BMW обяви, че iNext ще има пробег от 500 км с едно зареждане на батерията.

Виж още: Първата серийна е-кола на Lexus идва в Европа през 2021 г.

Тагове: