Група дигитални инфлуенсъри бяха забелязани да шофират из Калифорния в новия EV модел на INDIEV, наречен INDI One. Въпреки че INDI One в момента е в предварителна продукция, базираната в Калифорния EV стартираща компания твърди, че ще интегрира някои готини технически функции за стриймъри, геймъри и създатели на дигитално съдържание.

Това ли е, от което наистина се нуждае светът на електромобилите?

Основана през 2017 г., INDIEV има за цел да предостави на потребителите цифрово, свързано изживяване при шофиране. Първият модел на EV стартъпа, INDI One, дебютира по-рано тази година, като производството е планирано за средата на 2023 г.

Междувременно имаше скептицизъм относно това, как точно автомобилният производител планира да пусне своя е-модел на пазара. Да не говорим за цифровите възможности като гейминг и стрийминг, които иска да предложи.

На изложението за потребителска електроника CES през 2022 г. стартъпът заяви, че пътниците искат пълни мощни изчислителни възможности за игри, стрийминг и други цифрови функции. Компанията също каза по това време, че работи върху екран за поверителност, за да предотвратят разсейването на водача.

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск междувременно каза много пъти, че би искал да внесе платформата Steam в превозните средства на Tesla.

INDIEV има планирани две версии: стандартен и премиум модел. Стандартната опция започва от 45 000 долара с очаквана доставка през второто тримесечие на 2023 г. INDIEV твърди, че стандартът има обхват от 400 км с батерия от 75 kWh. Премиум версията започва от 69 000 долара, включваща обхват от 550 км и възможност за ускорение от 0 до 100 за 4.25 секунди. Уебсайтът на компанията казва, че очакваната дата на доставка също е Q2 2023.

Компанията обаче не предлага много друга информация за това, как планира да произвежда електромобили в пазарен мащаб. Това кара някои да мислят, че INDIEV просто блъфира и не може да отговори на търсенето. Цената е сравнително ниска за това, което тя иска да постигне и за целевия си пазар. Подобно на много стартиращи EV компании, които виждаме в момента, постигането на положителни маржове е истинското предизвикателство.

Снимка: INDIEV

Виж още: Този футуристичен автомобил смята да обезсмисли Tesla (ВИДЕО)