Илон Мъск каза, че Tesla работи, за да накара библиотеката от видеоигри на Steam да работи на бордовия компютър на превозните средства.

Tesla полага усилия за разширяване на присъствието си в пространството за видеоигри. Компанията има екип от софтуерни инженери, работещи по видеоигри в Сиатъл, а наскоро започна да изгражда подобен екип в Остин.

Автомобилният производител изгражда платформа за видеоигри, наречена Tesla Arcade, в своите превозни средства и работи със студиа за видеоигри, за да портват игри за нея.

В момента това е главно за създаване на някаква добавена стойност към покупката на колата, но Tesla може да има по-големи планове за игри в своите превозни средства.

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск наскоро посочи, че вярва, че „развлечението ще бъде от решаващо значение, когато колите се движат сами“, което според него Tesla може да постигне по-късно тази година.

Подготвяйки се за това, автомобилният производител пусна повече видеоигри в своята Tesla Arcade и посочи, че може да го превърне в бизнес.

Видяхме индикации, че Tesla планира да предложи платени пакети от различни видеоигри в своите превозни средства, които ще започнат да навлизат в същия бизнес като Steam на Valve, Playstation Store или Xbox Live.

Сега Мъск обяви в Twitter, че Tesla работи, за да накара каталога от игри на Steam да работи директно върху софтуера на Tesla, вместо да портва конкретни игри:

"Работим по общия случай да накараме игрите на Steam да работят върху Tesla срещу това да има само конкретни заглавия. Първото очевидно е мястото, където трябва да бъдем дългосрочно".

В поста в Twitter Мъск повтори целта си да накара Cyberpunk, взискателна игра от гледна точка на графиката, да работи върху предстоящия Cybertruck.

Tesla наскоро внедри нов компютър за забавление в Model S и Model X, който е насочен към видеоигри. До 10 терафлопа процесорна мощност позволява игра в автомобила наравно с най-новите днес конзоли чрез Tesla Arcade. Съвместимостта с безжичния контролер позволява възможност за игра от всяка седалка.

Снимка: Tesla

Виж още: Aptera SEV победи Tesla Model 3 и Audi R8 GT Spyder в драг надпревара (ВИДЕО)