Porsche Taycan мина покрай аварирал Tesla Model S, който се провали по време на тестове на пистата Нюрбургринг, и интернет не пропусна възможността за шеги.

През последните няколко седмици Tesla докара няколко Model S прототипа с новия мотор за изпитание на прочутата писта. Освен тестовете на новата версия на е-седана Мъск се надяваше, че Tesla Model S ще победи рекорда за най-бърз електрически седан на пистата, поставен наскоро от Porsche Taycan.

По време на тестовете обаче един Tesla Model S прототип се развали и не можа да помръдне повече. Наложи се паяк да го вдигне и изнесе от пистата.

Подобни гледки не са рядкост на пистата, където автопроизводителите често тестват нови прототипи и ги подлагат на голямо натоварване, за да научат силните и слабите им страни. Това, което направи ситуацията по-комична, обаче бе фактът, че точно в момента, когато аварийният екип товареше Tesla Model S, край нея небрежно премина едно Porsche Taycan.

Социалните медии бяха залети от подигравателни коментари, акцентиращи върху това, че усилията на Мъск и Tesla все още са далеч от това, което опитните автопроизводители могат да направят със своите коли. Разбира се, имаше и такива, които призовават ситуацията да не се раздухва прекалено – като всеки прототип, Tesla Model S трябва да бъде натоварен максимално и тестван подробно, преди да бъде пуснат в серийно производство.

Виж още: Amazon ще снима The Lord Of The Rings в приказната Нова Зеландия

Тагове: