Тучните зелени полета и покритите със сняг планини на Нова Зеландия ще бъдат мястото, където Amazon ще снима своя предстоящ сериал The Lord of the Rings. Именно там преди почти 20 години Питър Джaксън снима и своята холивудска трилогия. Предварителната продукция вече е започнала и снимките ще стартират до няколко месеца, като базата ще бъде в Оукланд.

Според продуцентите на The Lord of the Rings Патрик Маккий и Джей Ди Пейн горите, бреговете и планините на Нова Зеландия предлагат „магическа гледка“, която е подходяща за фон на епичния фентъзи сериал.

Знаем, че Amazon ще строи собствени декори за сериала, но не е ясно дали Питър Джaксън ще има някакво участие в него. The Lord of the Rings ще разкаже нов сюжет, който предшества събитията от The Fellowship of the Ring. Продукцията е съвместен проект на Amazon и New Line Cinema, която е подразделение на създателите на оригиналната трилогия на Питър Джаксън Warner Bros.

Кино адаптациите на The Lord of The Rings донесоха над 6 милиарда долара на своите продуценти и общо 17 награди "Оскар", сред които и за най-добър филм. Очевидно целта на Amazon e да постигне поне приблизително такъв успех.

Виж още: Новата късометражка по Jurassic World е скъпа и адски впечатляваща (ВИДЕО)

Тагове:
Още от Play