Новообявеното Porsche Taycan бе приветствано като първия спортен е-седан, който хвърля ръкавицата на Tesla и идва от известния производител. Като е-кола, Porsche Taycan е голяма промяна за компанията, но определено в някои аспекти моделът неминуемо припомня славните си предшественици.

Така например Porsche Taycan предлага огромен брой опции за модификация – нещо, с което Porsche е известна. Една от тези опции е т.нар. Electronic Sport Sound. Това е опция, при която срещу 500 долара получавате фалшиви звуци за двигателя, които да променят традиционно почти безшумния електрически мотор.

Според описанието звуковият ефект прави шума на двигателя още по-емоционален. Опцията е посочена в раздел „Производителност“, наред с други и далеч по-съществени екстри, като задна предавка, допълнителни спирачки и динамичен контрол на шасито. Като демонстрация е даден линк към mp3 файл, който показва как ще звучи колата с новия ефект за водача отвътре и за наблюдателите отвън.

Имайки предвид солидната цена, можем само да се надяваме, че звукът ще бъде в по-високо качество от mp3, макар че при всички положения не е ясно какви ползи по производителността ще излязат покрай него. Бутикова компания като Porsche обича да таксува солено дори и за малки екстри, но в този случай няма никакви хардуерна промяна. Колата така или иначе се нуждае от сигнални звуци, за да предупреждава участниците в движението, така че ще платите 500 долара просто за да замените един звуков ефект с друг.

Виж още: Новият трейлър на Ford v Ferrari лъха на качествени предавки и адреналин (ВИДЕО)