Производителят на най-известните автомати в света АК-47 представи прототип на електрически автомобил със съветски ретро дизайн. Военният гигант „Калашников“ се закани, че в бъдеще електрическият суперавтомобил CV-1 ще съперничи на Tesla.

За първи път “Калашников” представи електрически мотоциклет и два автомобила, предназначени за цивилни граждани. Това се случи на международния военнотехнически форум “Армия-2018” в Москва. Според “Калашников Медиа” мотоциклетът и автомобилът са лесни за управление и изискват минимална техническа поддръжка.

Батерията на електрическия суперкар се захранва с революционен инвертор с габарити 50х50х100 см и маса 50 кг, позволяващ мощност до 1.2 МВт полезно натоварване. Батерията може да съхранява 90 кВт/ч.

Мощността на CV-1 е 220 кВт. Колата вдига 100 км за 6 секунди и може да измине с едно зареждане 350 км.

В интервю за РИА Новости представел на компанията коментира: „Тази технология ще ни позволи да се наредим редом до световните производители на електромобили, като Tesla например, и да се конкурираме с тях. При създаването на нашия концепт ползвахме вдъхновение от световните лидери.”

CV-1 е все още в концептуална фаза и концернът "Калашников" не съобщава нито кога ще започне да произвежда такива коли за пазара, нито на каква цена.

В международното изложение "Армия 2018" участват 1500 компании с общо 28 000 продукта. По-рано тази седмица "Калашников" показа там и странно изглеждащ златен военен робот.

Тагове: