Браузърът в колите на Tesla има славата на доста калпав, затова не е изненадващо, че някои потребители използват Twitter за да попитат Илон Мъск дали няма да се направи нещо по въпроса. Отговорът на шефа на компанията бе, че Tesla планира да ъпгрейдне вградения браузър до Chromium, който както знаете е проект с отворен код.

Това не означава, че колите ще използват Chrome, защото Chromium просто генерира код за този и други браузъри на компании извън google, включително и Opera.

Така за екосистемата на Tesla остава само свободно достъпната версия на браузъра, а не тази, която познаваме като продукт на google.     

Разбира се отговорът на Мъск не ни дава да разберем кога можем да очакваме ъпдейта. На практика браузърът може да  бъде обновен както съвсем скоро, така и след време. Трябва да си припомни, че Tesla вече направи няколко опита да пусне по-добър браузър през последните няколко години, но така и не стигна до реализация. Скорошен софтуер ъпдейт изглежда оправи сегашната версия на браузъра за някои потребители и това може би ще бъде достатъчно за момента, докато Tesla въведе версията на Chromium в колите си.

Тагове: