Lamborghini става поредният луксозен бранд, който смята, че разбира много повече от гледна точка на дизайна и има правото да се потопи в безкрайния пазар на NFT. За разлика от всички останали автомобилният производител планира да свърже физическия и дигиталния свят за своето крипто предлагане. В партньорство с NFT PRO и RM Sotheby's на специализиран сайт ще бъдат предложени пет материални елемента, които са свързани с дигитално изкуство. Планът е тези физически обекти да затвърдят своята стойност дори ако манията по NFT се срине. По този начин се поставя акцент, че автомобилният бранш все пак е свързан с материалното, а и самите елементи наистина са ценни, защото са били в Космоса. През 2020 г. Lamborghini изпрати парчета въглеродни влакна на МКС като част от съвместен изследователски проект.
Самите влакна са поставени в един вид физически “ключ” и са гравирани с индивидуални QR кодове, които съответстват на придружаващото NFT.

То от своя страна е дело на художника Фабиан Офнер, който е известен със серията си от произведения, подчертаващи механичния свят. Ако сте любопитни какво е това умопомрачително произведение, можете да сте спокойни, защото това не е тайна: Space Time Memory демонстрира как Lamborghini Ultimate “плава” над Земята. Процесът по създаване на NFT е изключително завладяващ: били са направени 1500 индивидуални снимки на частите на превозното средство, след което са сглобени дигитално, за да приличат на космически кораб, изстрелян в Космоса. За да засили ефекта, малки механични частици се “отделят” от автомобила и оставят един вид следа в пространството.

От друга страна изображението на Земята на заден план е направено чрез метеорологичен балон, изпратен до ръба на стратосферата. Петте изображения се различават минимално едно от друго и сглобени създават една напълно завършена анимация. В изявление художникът разкрива вдъхновението си: “За мен Space Time Memory е аналогия на спомените, които създаваме в живота”.

Снимки: Lamborghini /NFT PRO

Виж още: Роботи ще правят коктейлите по време на Зимните олимпийски игри (ВИДЕО)