Една от най-емблематичните спортни коли, която Lamborghini някога е произвеждал, е Countach. За пръв път широката публика успя да зърне Lamborghini Countach LP500 на автошоуто в Женева през 1971 г. и тогава моделът се описваше повече като идея, отколкото реалност.

Lamborghini Countach LP500 обаче се превърна в хит и стана новият модел, заменил предишната икона Lamborghini Miura. Уникалната първа бройка Lamborghini Countach, показана през 1971 г., бе разрушена по време на тестове за здравина три години по-късно. Сега обаче, след четири години на работа, иконата е възстановена от Lamborghini и ще стане притежание на един щастлив колекционер.

 

Към края на 2017 г. дизайнерите на Lamborghini започват да проучват възможността за реконструкция на оригиналния Lamborghini Countach LP500. Колата е изработена изцяло с оригинални резервни части и възстановени компоненти от 1971 г. Тези, които липсват, са изработени изцяло наново.

Възпроизведен е и уникалният цвят, наречен Giallo Fly Speziale, който представлява комбинация от розово и жълто. В завършен вид пълната възстановка 1:1 е отнела 25 000 часа работа. Някои детайли дори и сега остават мистерия като това, каква е мощността и колко струва уникалното удоволствие.

Снимка: Lamborghini

Виж още: Ferrari ще черпят вдъхновение от емблематичния бивш дизайнер на Apple Джони Айв