След Далас и Лос Анджелис гражданите на австралийския Мелбърн ще трябва да се оглеждат зa летящи коли над главите си. Uber избра въпросната локация за тестовете на своите летящи таксита. Очакваше се това всъщност да бъде Дубай, но преговорите между Uber и градските власти се провалиха и това накара компанията да търси друго място за първите си тестове извън САЩ. Uber обмисляше още градове като Токио, Париж и Сао Паоло, но в крайна сметка Мелбърн спечели.

Според Uber австралийските власти са били най-отворени за идеята за споделеното пътуване и бъдещите транспортни иновации. Специално Мелбърн има уникални геопространствени характеристики, които го правят идеален за опитите.

Uber възнамерява да започне тестовете на своите електрически машини UberAir с вертикално излитане и кацане през 2020 г., или три години преди очакваната премиера на услугата. В Мелбърн летящите таксита ще превозват пътници от един мол до летището. Това е разстояние, което обикновено се изминава за 25 минути с кола, докато с летящо такси отнема само 20 минути.

Uber работи и с NASA за създаването на система за въздушен контрол, която трябва да управлява флотилията от летяща коли.

Виж още: Tesla притежава дизайн и за подводен автомобил