McLaren е компания, която прави едни от най-мощните автомобили на света, но тя не се страхува да експериментира и с по-иновативни технологии.

Суперколата McLaren Р1 беше първият модел на компанията с някаква форма на електрическа технология, а сега англичаните разкриват, че е въпрос на време да видим и първият техен изцяло електрически автомобил.

Според главният инженер на компанията Дан Пери-Уилиямс, в момента вече се тества този е-модел като целта е да се види при какви условия той може да есе превърне в кола за свободно движение по пътищата. Инженерът признава, че ще мине доста време преди да видим колата в движение и загатва, че за момента най-голямото предизвикателство пред McLaren е свързано с батерията. При сегашната технология, дори половин час каране на писта изтощава и най-голямата батерия. Друг проблем е свързан с това как ще се зарежда тя, тъй като вероятността да откриете зарядна станция на пистата е минимална.

Въпреки това McLaren ще разчита поне на хибридната технология и компанията се надява, че към 2022 г. половината от всички нейни продадени модели ще бъдат хибриди, завършва Slash Gear.