Един от всепризнатите начини да изпъкнете не само в автомобилния свят, но и в обществото е да притежавате модел на Mercedes-Benz. В последно време марката упорито работи в посока отличителен дизайн, който грабва погледа и обръща главите на доста минувачи. Категорична стъпка в това направление беше пускането на пазара на модела CLS – маскиран като купе седан с 4 врати, който разкри цяла нова пазарна ниша и до момента е еталон в този сегмент.

 

 

 

За най-големите индивидуалисти

Неотдавна се появи и второто поколение на CLS – с много характерен дизайн, който не може да ви остави равнодушни. И макар моделът да се възприема като нишов, от Mercedes-Benz решиха, че могат да предложат нещо още по-ексклузивно на хората, които искат да се открояват дори сред притежателите на марката, като при това не жертват и частица от комфорта си. Трудно е да се каже категорично какво точно е Mercedes-Benz CLS Shooting Brake като тип кола. Но не това е най-важното в съвременния свят на всевъзможни хибриди и разнообразие от решения, отричащи невъзможното. Mercedes-Benz CLS Shooting Brake определено прилича на голямо купе с пета врата, но с толкова секси линии, че асоциацията е много повече с аеродинамична ракета, отколкото с „работен кон“. Излишно е да се опитвам да представя с думи линията на покрива и на страничните прозорци, визията говори сама за себе си.

 

 

 

 

 Лукс и място

 

Автомобилите Mercedes-Benz определено не се отъждествяват с малки размери, но при CLS Shooting Brake товарното пространство е огромно. Дори там луксът е очевиден. Подът може да се поръча с американско черешово дърво. Интериорът допълва това усещане с декорациите си, които могат да се избират от орехово дърво в кафяво – гланц, ясен в черно – гланц, или светлокафява топлота – коп- ринен мат. Това е съчетано с най- фина кожа, която винаги ще ви осигурява несравним уют.

 

 

Най-модерна техника

 

Олекотяването на новите модели е не само модно течение, но и една от най-добрите рецепти за намаляване на разхода на гориво. В Mercedes-Benz CLS Shooting Brake е обърнато сериозно внимание на това – освен че вратите са без рамки, от алуминий са изработени още задният капак, предните калници и още доста елементи от двигателя, рамата и ходовата част. За пестенето на гориво помагат специално оптимизираната аеродинамика (Cx коефициент 0.29) и серийната 7-степенна автоматична трансмисия. Изборът на задвижване е сред 3 дизелови и 3 бензинови двигателя, като данните за разхода при най-малкия 250 CDI BlueEfficiency (204 к.с.) започват с 5 пред запетаята.

 

Опция е осветителната система Intelligent Light System с LED високоефективни фарове с динамично разпределение на светлинния поток, режими за извънградско шофиране, магистрала, мъгла, активно проследяване на завоите и допълнително осветяване при завиване със скорост до 40 км/ч, LED дневни светлини, интегрирани в предната броня и асистент за автоматични адаптивни дълги светлини.

 

 

 Невидим интелект

 

Като доказани иноватори в сферата на безопасността и системите за подпомагане на водача Mercedes-Benz предлагат най- доброто и в CLS Shooting Brake. Тук ще намерите системи за предупреждение за автомобил в мъртвата зона, за неволно напускане на платното за движение, за разпознаване на признаци на умора, разпознаване на пътни знаци, DISTRONIC PLUS и PRESAFE за намаляване на последствията при сблъсък и разбира се, асистент за автоматично паркиране.

Това дори не е пълният списък с асистенти, но вече би трябвало да ви е станало ясно, че шофирането на CLS Shooting Brake е релаксиращо и безопасно удоволствие.