Silent Yachts, която е описвана като „Теslа на моретата“, увеличава производството на своите електрически катамарани.

Сега компанията е в процес на изграждане на 10 лодки, но вече увеличава производствения си капацитет, за да може да произвежда десетки електрически лодки годишно.

Това може да не звучи много, но производството на лодки може да бъде бавен процес и труден за разгръщане в мащаб за по-големи плавателни съдове като електрическите катамарани Silent Yachts.

Те доставят електрически катамарани от години и сега имат пълна гама от три модела: 55 фута, 60 фута и 80 фута. Всички тези лодки се захранват от слънчева енергия и батерии. В зависимост от размера те могат да произвеждат между 10 и 26 kW слънчева енергия и могат да бъдат оборудвани със 150 до 532 kWh капацитет на батерията.

Последният е еквивалентен по енергиен капацитет на повече от 5 седана Tesla Model S. Безшумните яхти могат да се захранват единствено от чиста енергия със слънчевите панели и захранвани с батерии електрически двигатели или да използват генератор в зависимост от предпочитания тип употреба. До момента Silent Yacht е продала 11 електрически яхти, но в последно време търсенето нараства.

Компанията вече строи по няколко бройки от всеки размер, включително 4 от най-големия размер. При начална цена от два милиона тези яхти никак не са евтини, но сравними с тази на стандартни модели със сходни възможности.

Снимка: Porsche

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?

 

Тагове: