Всеки път, когато журналисти и наблюдатели обявят, че Tesla е на път да закъса още повече финансово, Илон Мъск има кратко и категорично послание за тях: гледайте си работата.

Както обикновено, платформата за тези послания е Twitter, където вчера Мъск разкритикува материал на The Economist, който твърди, че Tesla трябва да набере финансиране от 2.5 - 3 милиарда долара тази година, за да се задържи над водата. Според него такова твърдение е неоснователно, защото Tesla всъщност ще излезе на печалба през втората половина на 2018 г.

“Стилът на Economist беше скучен, но умен, с лек сарказъм. Сега е само скучен (въздишка). Tesla ще бъде печеливша през Q3 и Q4, така че очевидно не се нуждаем от още пари”, пише Мъск.

В анализа си списанието рисува с черни краски провала на Tesla и това, колко много производството на Model 3 се разминава с обещанията. Според медията дори “нечовешките усилия” на работници и мениджъри, включително и личното участие на Мъск, не са в състояние да произведат повече от 2000 коли на седмица, при положение че Tesla обеща 2500 на седмица към края на март и 5000 към края на юни.

Най-четени
Всички

Телефон със селфи камера под дисплея? Ще видим след само два дни

130 | 24.06.2019
Още от Tech

Вградената в екрана камера е триумф на дизайна, но не и на фотографията

21 | Преди 17 ч.