Предварителните поръчки на Tesla Cybertruck надминаха половин милион, откакто машината бе анонсирана в края на 2019 година. Дългоочакваният пикап бе представен през ноември 2019 г. и пожъна противоречиви реакции заради своя дизайн. Независимо от това обаче Tesla Cybertruck категорично привлече колосално внимание.

След като го анонсира, компанията започна да приема предварителни поръчки с депозит от 100 долара. Според Илон Мъск само седмица след анонса на Tesla Cybertruck компанията вече бе приела над 250 000 заявки за него. Напоследък устатият бизнесмен не е давал нови ъпдейти за тази цифра, но сайтът Cybertruck Owners Club води неофициално преброяване и счита, че до момента са продадени точно 522 764 бройки от превозното средство, което се равнява на точно 5873 поръчки на ден от обявяването на колата.

Според същите данни само 17 процента от поръчките са за Tesla Cybertruck с един мотор, който е по-евтината версия с начална цена 40 000 долара. Останалите заявки са почти поравно за вариантите с два и три мотора, чиято най-ниска цена е 50 000 долара. Тези ентусиасти обаче ще трябва да почакат чак до края на 2021 г., когато са предвидени двата по-мощни варианта на Tesla Cybertruck. Те ще имат и по-голям пробег – между 500 и 700 км.

Успоредно с Tesla Cybertruck компанията ще пусне и електрическо АТВ като допълваща опция за купувачите на пикапа.

Виж още: Колите на Tesla скоро ще започнат да говорят

Тагове: