Tesla вече продава в своя онлайн магазин модел на най-популярния си автомобил в мащаб 1:18.

Модел Y стана изключително популярен и се очаква да бъде най-продаваният автомобил в света тази година. А сега можете да се сдобиете с него на страхотната ниска цена от 195 долара.

За съжаление версията за 195 долара не е толкова пълноценна, колкото предишният най-евтин Model Y на цена 44 000 долара. Тя няма централен сензорен екран, няма високоговорители, няма двигател, няма батерия и няма седалки с човешки размери. Но пък на домашния ви любимец може да му хареса да си играе с нея.

Защото този нов модел е макет в мащаб 1:18, който се предлага на уебсайта на Tesla.

Можете да избирате между три цвята - червен, бял и син, а Tesla твърди, че моделите са възпроизведени от същите макети, които дизайнерското студио е използвало за производството на реалните автомобили.

"Моделът в мащаб 1:18 е специално проектиран от дизайнерското студио на Тesla. Всеки детайл, извивка и повърхност са възпроизведени от същите 3D CAD данни, използвани за производството на действителните автомобили Model Y."

Tesla и преди е продавала отливки на всеки от другите си модели, но за първи път Model Y се появява официално. Съществуват модели в мащаб 1:24 на трети страни, но това е първият официален макет на Tesla Model Y и първият в мащаб 1:18.

Налични са и макети на други модели, включително Model 3 и дори нископроизводствената Tesla Semi (въпреки че дори макетът е изчерпан) и постоянно отлаганият Tesla Roadster, също на цена 175 долара. Моделите S и X не се намират никъде в американския магазин, но в чужбина изглежда все още се предлагат на още по-ниската цена от 86 паунда (около 105 долара).

Снимка: Tesla Motors

Виж още: Cybertruck изглежда има затруднения при офроуд шофиране