Cybertruck на Tesla може би все пак не е най-доброто превозно средство за офроуд, поне според някои нови видеоклипове.

Поредица от видеa, първоначално публикувани в Instagram, които по-късно бяха споделени отново от акаунт на фен на Tesla в X, показват машината движеща се по прашен път. В три от тях изглежда, че Cybertruck се бори да получи сцепление по стръмен хълм, докато се движи нагоре по склона и се опитва да завие по пясъчен терен.

Със своя предполагаемо брониран екстериор от неръждаема стомана и дори с добавената опция за фиксирани прозорци от бронирано стъкло, Илон Мъск популяризира електрическия пикап като тип груба машина, почти приличаща на камион, която бихте искали да притежавате в случай на апокалипсис.

В едно от видеата изглежда, че Cybertruck върти колелата си, а гумите пищят, докато се мъчи да изкачи черен хълмист път. В крайна сметка електромобилът изкачва хълма, но само след около 10 - 15 секунди въртене на колелата близо до върха на хълма.

"Това чудо работи ли изобщо?" - чува се как жена във видеото пита, докато наблюдава Cybertruck. В заглавието на публикацията в Instagram се казва, че три машини се тестват в Холистър Хилс - зона за отдих с автомобили в Калифорния, и че зрителите "трябваше да видят как се прави офроуд" с джип с висока проходимост. Друг видеоклип от същия потребител показва как джип CJ-2A от 1946 г. успешно преодолява същия хълм, без да спира или да се бори с терена.

Друг видеоклип от същото място и от същия потребител показва как Cybertruck се мъчи да изкачи хълма. Изглежда, че водачът многократно регулира превозното средство в опит да се справи със задачата, но всичко приключва, преди зрителят да може да види дали киберкамионът успешно го е изкачил.

Cybertruck вероятно е бил подложен на офроуд тестове в периода преди пускането му на пазара. Tesla е насрочила събитието за първата доставка на Cybertruck за 30 ноември.

Това не е първият случай, в който хората забелязват Cybertruck да се бори с труден терен. През май потребител на X публикува видеоклип, на който се вижда, че Cybertruck е заседнал в поле с кал в Тексас.

Говорител на Tesla не отговори на молбата за коментар преди публикацията, но Мъск е заявил, че автомобилът е проектиран да бъде "издръжлив". Автоексперт по-рано заяви пред Business Insider, че е несправедливо да се съди за автомобил по прототип, особено за такъв, който е преминал през строги тестове.

По време на интервю с Джо Роган по-рано миналата седмица милиардерът потвърди, че автомобилът може да повишава височината си, за да избягва препятствия.

Снимка: Unsplash

Виж още: Концептуалният Hyper Force на Nissan е като Батмобил във виртуална реалност