Много хора все още използват Google Maps и други мобилни приложения за навигация заради възможностите за следене на трафика в реално време. Скоро собствениците на Tesla ще могат да забравят за използването на мобилни телефони в колите. Следващата софтуерна актуализация ще добави тази функционалност във вградения софтуер за навигация.

Най-важната добавка в тази актуализация ще е възможността да бъде наблюдаван трафикът и непредвидените обстоятелства, които променят времето за пристигане. Така например, ако има катастрофа на обичайния ви маршрут, веднага ще бъдете пренасочени по друг, който ще бъде по-бърз. Всички шофьори познават тази функция от Google Maps, но е още по-удобно да бъде имплементирана във вградената навигация на колата ви.

Данните за трафика и пътните условия ще бъдат събирани от други автомобили Tesla, които в момента са на пътя. Някои от данните за трафика се събират по същия начин и при Google Maps. Tesla подчертава, че данните, които се събират, не носят никаква лична информация за потребителите или за техните автомобили.

Илон Мъск обеща да внедри тази функция в навигационния софтуер още през март. Това стана в отговор на потребители, които съобщаваха, че не са доволни, че закъсняват за срещи заради липсата ѝ. Нещо, което не се случва на хора, доверяващи се на Google Maps.

Това е голяма крачка за компанията не само защото ще спестите време от чакане в задръствания, а и защото по този начин ще спестите заряд от батерията. Актуализацията, както и всички други подобрения в софтуера за автомобилите на Tesla ще се инсталира отдалечено.

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

Файловият мениджър на Google за Android най-сетне стана добър

4 | 10.12.2018
Още от Tech

Honor View 20 също ще има малка дупчица в дисплея

32 | 10.12.2018