Една от функционалностите, за които Tesla беше силно критикувана, е управлението на Autopilot. Досега то ставаше чрез сензорния екран, разположен на централната конзола. Това задължително отнема вниманието на водача от пътя. Нова актуализация ще позволява на шофьорите да контролират автономните функции от бутоните на волана.

Новата опция е много удобна, като въртящите се бутони позволяват регулиране на скоростта и дистанцията с предния автомобил буквално с две движения. Все още можете да правите тези настройки и от сензорния екран, а и гласовите команди важат. Разбира се, едва ли някой би предпочел да прави това от екрана. Особено при Model 3, защото, за да регулирате дистанцията за адаптивния круиз контрол, трябва дори да влезете в подменю. Не само че вниманието ви ще бъде извън пътя за доста време, а и лесно можете да изберете грешна настройка.

Друго обновление, включено в актуализацията, е управлението на страничните огледала от бутоните на волана. Въпреки че пак трябва да изберете опция „странични огледала“ от менюто на екрана, за да могат бутоните да поемат тази функционалност. Това не е най-важното в тази тема. По-важна е самата възможност да добавяте функции в автомобила си чрез софтуерен ъпдейт. Това изцяло може да промени внедряването и използването на технологиите в автомобилите.