Ако за някои е мечта да шофират кола на Tesla, други навярно биха били доволни от това да гледат любимия си сериал, докато колата се зарежда или чакат на светофар. Това скоро може да се сбъдне, след като Илон Мъск разкри, че колите на Tesla ще получат поддръжка за Netflix и YouTube. Така шофьори и пътници ще могат да стриймват от двете платформи, стига колата да не е в движение. Мъск не даде повече подробности за функционалността, но обяви, че изживяването ще бъде доста атмосферно, тъй като ще седите на луксозни кожени седалки и ще слушате съраунд.

Според Мъск Tesla ще разреши гледането в движение след одобрение от регулаторите на автопилота на колите. Засега автономното шофиране е законни в много ограничен капацитет, така че не е ясно дали наистина можем да очакваме промяната скоро, но идеята подсказва, че един ден ще може да гледате Stranger Things или Riverdale, докато вашата е-кола ви кара на работа.       

Малко иронично, новината ще облагодетелства най-вече собствениците на по-ниските модели 3 и Y на Tesla. Макар моделите S и X технически да имат по-големи екрани, те са с вертикална ориентация, което не е много практично за мултимедия. Широкоекранните дисплеи на по-евтините модели са далеч по-удобни. Малко хора ще си купят кола на базата на това, дали може да стриймва сериали, но явно в бъдеще това също може да бъде фактор.

Виж още: Градът на бъдещето в Саудитска Арабия звучи стряскащо и ужасно впечатляващо!

 

Тагове: