Tesla увеличава наемането на кадри за своя проект за робот Optimus, известен също като Tesla Bot, тъй като компанията смята да използва своя опит в областта на изкуствения интелект, за да разработи своята „цялостна хуманоидна софтуерна архитектура“.

Както вече съобщихме, изглежда, че проектът Tesla Bot премина от страничен проект за компанията до основен приоритет за много кратък период от време.

Когато Tesla обяви проекта Tesla Bot на своя ден за изкуствен интелект миналата година, Илон Мъск го представи като нещо, което компанията може да направи, като използва съществуващата работа и части от развитието на технологията за самостоятелно управление, и ако не го направят, някой друг ще го направи.

По това време това със сигурност не звучеше като приоритет за Tesla и мнозина го видяха главно като инструмент за набиране на персонал, тъй като автомобилният производител се опитва да засили своя AI екип, за да предостави пълната си система за самостоятелно управление.

Няколко месеца по-късно нивото на приоритет на проекта се повиши доста.

Миналата седмица Мъск каза, че Tesla се стреми да започне производството на своя хуманоиден робот Optimus през 2023 г. – много по-бързо, отколкото някой е очаквал.

Компанията ще премине от концепция към производство на това, което може би е най-амбициозният ѝ проект досега – за около 28 месеца. Tesla ще трябва значително да увеличи наемането на работа за проекта, за да изпълни плана си, и изглежда, че прави точно това.

През първите няколко месеца на проекта Tesla обяви няколко работни места, но те бяха свързани с разработването на задвижващи механизми и механиката на робота. Сега има няколко наистина интересни позиции, свързани със софтуера зад робота.

Например Tesla посочи длъжност, наречена „Планиране на движение и навигация, Tesla Bot“. Tesla казва, че ролята ще участва в разработването на „цялостна хуманоидна софтуерна архитектура“.

По-рано тази година Мъск каза, че Tesla може да играе роля в превръщането на изкуствения общ интелект (AGI) в реалност чрез проекта за хуманоиден робот.

Компанията е изброила и няколко други интересни работни места за Tesla Bot, включително инженер/учен за дълбоко обучение, Tesla Bot, електроинженер – Tesla Bot и инженер по контрол, Tesla Bot.

Снимка: Tesla

Виж още: Производството на хуманоидния робот на Tesla започва през 2023 г.