Всеки автомобилен фен винаги достига до онзи етап, в който много му се иска да научи къде се произвеждат любимците му. Разбира се, един от най-модерните брандове в момента е именно Tesla и отварянето на първия им завод на територията на Европа определено предизвика голямо вълнение. Наскоро в интернет се появи и видео, което разкрива доста за фабриката Giga Berlin. Зашеметяващите кадри са заснети посредством дрон, а видеото преминава през множество места, включително части от поточната линия.

В разположената близо до Берлин (Германия) фабрика работят около 10 000 души, като се смята, че изграждането й струва повече от 5 милиарда долара. След като заработи с пълен капацитет, тя би трябвало да произвежда около половин милион превозни средства Tesla Model Y годишно. Според Electrek видеото е дело на екипа на Skynamic и в частност - на Фердинанд Волф. За да постигне тези кадри, е използван малък дрон, който е проектиран специално за тесни пространства и резки завои, които са толкова типични за закритите локации. В профила в YouTube на Skynamic може и да се види допълнително видео, на което освен дрона и неговия пилот - Фердинанд Волф, ставаме свидетели и на един доста изненадващ танц на Илон Мъск:

Спекулира се, че наскоро Мъск е искал да се поотпусне в един от най-известните клубове в Берлин - Berghain, но съдейки по споделеното от него в Twitter, явно историята се е развила в друга посока. И нищо чудно - ако фейсконтролът на клуба с най-високи изисквания в света е попаднал на видеото с танцуващия Мъск, определено му е станало ясно, че тези движения не се вписват особено много с атмосферата на Berghain. Но пък Tesla явно се вписва в Берлин, нали така?

Снимки: YouTube/Skynamic

Виж още: С 310 000 доставени коли Tesla счупи рекорда за тримесечие