Наричат Mercedes-Benz GLE автомобила, който определя тенденциите в SUV сегмента, и сега той вече е с напълно нова концепция. Дизайнът на автомобила отвън сега не само внушава усещане за мощ и присъствие, но и постига аеродинамична ефективност, с която всички производители от SUV сегмента ще трябва да се съобразяват.

Чисто нов е 3.0-литровият двигател на версията GLE 450, който работи с помощ от лека хибридна система. Мощността тук е 362 к.с., като компактен електромотор добавя допълнителни 21 к.с. Тягата се изпраща до четирите колела посредством 9-степенен автоматик. Скоро ще бъдат анонсирани още бензинови, дизелови и хибридни моторизации за модела.

Новост е окачването, носещо името E-Active Body Control System. То регулира индивидуално всеки амортисьор според профила на пътя, като по този начин осигурява възможно най-комфортно пътуване. Системата може да се намеси и при офроуд, като повдигне предната или задната ос в зависимост от ситуацията.

Автомобилът е снабден със системата за асистиране Active Tailback Assist, която позволява на GLE да разпознава на ранен етап спрели или бавно движещи се автомобили отпред и да подпомага активно работата на водача в условия на натоварен трафик при скорост до 60 км/ч.

Интериорът на новия GLE е напълно различен спрямо предшественика. Системата за инфотейнмънт е с по-голям екран и цветен преден дисплей с разделителна способност 720 x 240 пиксела и пълна гама от цветове, а MBUX Interior Assistant вече разпознава движенията на ръцете, за да може още по-добре да разгадава намеренията ви и да ви улеснява.

Багажното отделение зад втория ред седалки е с капацитет 825 литра. При свален втори ред седалки той нараства до 2055 литра. Дължината е увеличена със 72 мм, което улеснява превозването на обемисти предмети. За да се улесни и направи по-практично превозването на аксесоари за рекреация, във вътрешността на автомобила са разработени различни аксесоари като полезни контейнери и защитни елементи.

Публичният дебют на автомобила е насрочен за началото на октомври по време на изложението в Париж. Продажбите ще стартират в началото на 2019 г., а цените ще станат ясни скоро преди пазарния старт.

Тагове: