Преди няколко седмици от Seat регистрираха Cupra като отделна марка, а вече видяхме първия автомобил, носещ новата емблема. Добре познатият ни Seat Ibiza се е превърнал в Cupra Ibiza и очевидно новостите не се ограничават до емблемата.

Снимки, публикувани в Instagram, показват автомобил с известен дизайн, какъвто има и стандартният Seat Ibiza, но са добавени брони с по-спортна визия, както и емблемата на новото подразделение на испанския производител. В интериора се забелязва волан от алкантара, както и карбонови елементи. Присъства и голям дисплей за инфотейнмънт системата. 

Не е ясно какви двигатели ще използва Cupra Ibiza, но има вероятност това да е 2.0-литровият двигател, използван във Volkswagen Polo GTI. Той е с мощност от 200 к.с. Както се вижда от снимките, автомобилът използва автоматична предавателна кутия. Няма конкретна информация дали ще се предлага и вариант с ръчни скорости.

За Cupra знаем, че ще представи първия си модел Ateca пред публика по време на изложението в Женева. Предстои да разберем повече.

Тагове: