Тъй като се задоволява със състезанието си във Формула 1, Red Bull Racing обяви свой собствен „чистокръвен електроскутер“, който се фокусира върху управлението и производителността.

Наречена RBS#01, електрическата тротинетка използва изобилие от състезателни технологии в конструкцията си. От една страна, ще намерите много въглеродни влакна в шасито - това е материал, който е невероятно лек за здравината, която осигурява. Red Bull също е оборудвал скутера си с колела с голям диаметър и гуми с мека смес, които да се справят по-добре с градските улици и особено със стръмните и неравни тротоари. В същото време голямата платформа за изправяне прави по-безопасно за начинаещите да намерят удобна позиция.

По отношение на суровите спецификации електрическият скутер разполага с 750 W мотор с максимална скорост от 60 км/ч и обхват от 65 километра от неговата 760 Wh батерия. RBS#01 включва пробити спирачни ротори за спиране при тази скорост, подобно на мощна кола.

Зад машината има и много практически съображения. RBS#01 разполага с ускорител, задействан с палец, като всички кабели са интегрирани в самото шаси. Има също LCD панел за отчитане на скоростта на живо и LED фар за каране при слаба светлина. Използването във влажно време също е възможно благодарение на степента на водоустойчивост IP65.

Red Bull RBS#01 може да бъде един от най-добрите електрически скутери за тези, които се наслаждават на тръпката от карането, но в никакъв случай не е евтин. Ще ви трябват 6000 долара, за да вземете вашата бройка, но можете да платите 600 долара предварително, за да влезете в списъка за предварителна поръчка. Доставките започват през лятото на 2023 г.

Снимка: Red Bull Racing

Виж още: Без огледала за обратно виждане за автоматизираните возила без водач