Бутиковата марка Maserati е все по-близо до навлизане в електрическата епоха. Притежаваната от Fiat Chrysler компания ще анонсира първия си хибрид на автоизложението в Пекин на 21 април. Това ще бъде преработена версия на седана Ghibli и ще има опцията да се движи изцяло на ток за кратки отсечки.

На този етап Maserati не е потвърдила още нищо, но моментът изглежда добър. Maserati има проблеми в Китай, като през 2019  г. продажбите там паднаха с 27 процента. Новият модел може да върне ентусиазма на потребителите, особено на фона на стимулите на властите за повече е-коли и хибриди.

Към момента Fiat Chrysler планира поне частично електрическо задвижване за над 30 модела към 2022 г. в отговор на засилващ се натиск от страна на регулаторите за изоставяне на двигателите с вътрешно горене.

Чистите е-модели на Maserati обаче са далеч на хоризонта. Gran Turismo и Gran Cabrio ще бъдат преработени като такива, но едва през съответно 2021 г. и 2022 г. Няма съмнение обаче, че Maserati планира да промени изцяло визията си.

Виж още: Връщането към бензин след първата е-кола е доста трудно

 

Тагове: