Една от най-амбициозните млади автомобилни компании на последната година, днес Faraday Future е изправена пред борба за оцеляване още преди да е пуснала първия си модел.

Сагата с компанията стана още по-странна от обикновено само за няколко дни. Най-напред трима високопоставени служители напуснаха, а след това компанията атакува един от тях, обвинявайки го за редица неща.

Според публикация на сайта на Faraday Future вече бившият главен финансов директор Щефан Краузе е виновен в "злоупотреби" и умишлено е подкопавал усилията на компанията да набере нови средства.

"Вероятните закононарушения на Краузе и липсата на какъвто и да било принос от него за целите на компанията доведоха до сериозни щети върху интересите на Faraday Future и нашите инвеститори", се казва в обвинението.

Кои точно за тези "закононарушения", Faraday Future не конкретизира.

Краузе пък контрира с аргумента, че не е уволнен, а е напуснал сам. Той отрича обвиненията и твърди, че си е наел адвокат, пише The Verge. Той е ветеран от автомобилната индустрия с опит в гиганти като BMW Deutsche Bank.

Компанията дебютира силно на CES 2017, показвайки своя топ модел FF 91 с обещанието, че той ще има още по-добро ускорение от колите на Tesla и напълно автономно шофиране. Малко след това обаче Faraday Future бе принудена да се защитава в съда по иск за един милион долара неплатени сметки и това вероятно ще се окаже доста дълго дело. Наскоро от седем планирани модела тя заяви, че ще се съсредоточи само върху два, което е далеч по-логичното.

Интересно е, че Faraday Future не е собственик на правата върху собствения си автомобил; те се държат от офшорна компания, регистрирана на Кайманите.

Тагове:
Най-четени
Всички

Телефон със селфи камера под дисплея? Ще видим след само два дни

130 | 24.06.2019
Още от Tech

Вградената в екрана камера е триумф на дизайна, но не и на фотографията

21 | Преди 17 ч.