Илон Мъск заяви, че скоро Tesla ще анонсира актуализирана версия на своя пикап Cybertruck, като това ще стане през следващото тримесечие. Tesla анонсира Cybertruck през ноември 2019 г., но се очаква машината да навлезе в масово производство едва тази есен. В периода от премиерата до завода Tesla Cybertruck претърпя поредица от модификации.

Това е в разрез с традицията на компанията, която по принцип се опитва да запази крайната версия за масово производство максимално близка до първоначалната концепция. По-рано Мъск обяви, че Tesla Cybertruck ще има адаптивно въздушно окачване, а после заяви, че пикапът ще бъде по-малък, но миналата пролет се отказа от тази идея. Очакваме в актуализираната версия на колата да видим непоказвани досега функции като соларния панел на багажника, както и нови данни за живота на батерията.

Към момента се предвидени и две версии на Tesla Cybertruck, които са във високобюджетния сегмент. Двата е-пикапа ще предлагат съответно 500 и 800 км пробег с наличието на два или три мотора и начална цена от 49 000 долара. Те ще се произвеждат във фабриката на Tesla в щата Тексас.

На по-късен етап е обещана по-евтина версия на Tesla Cybertruck, която да има по-малък пробег.

Снимка: Tesla

Виж още: Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година

Тагове: