Майсторите от Unplugged Performance създадоха електрическа състезателна кола само за седмица, използвайки Tesla Model 3 за основа, и тя вече счупи първия си рекорд. Модифицираната версия има редица подобрения по скоростта и управлението спрямо базовия Tesla Model 3, което позволява да се създаде истинска състезателна версия на е-седана на компанията. Замисълът зад нея е очевиден: поставяне на рекорди.

Работейки само в рамките на седмица и въпреки множеството значителни модификации, включително нови гуми, окачване, спирачки и аеродинамични елементи, екипът успява да сглоби колата. Тя не е най-красивата на външен вид, но е повече от функционална.

Колата дебютира на пистата Buttonwillow, където побеждава рекорда на Porsche 991 GT3 RS за най-бърза обиколка с улични гуми за 1:54 минути.

Целта тук бе рекордът да бъде подобрен с кола, която струва половината на това Porsche и действително модификациите струват само 35 000 долара над цената на Tesla Model 3.

Истинският тест ще бъде следващия месец на прочутото изкачване на Pikes Peak, където професионалният състезател Ранди Побст, който вече помогна на Tesla с фините настройки на Model 3, ще се опита да счупи няколко рекорда с новата кола на известното трасе.       

Снимка: Electrek


Виж още: Google преминава към расово неутрален код
 

 

 

Тагове: