Илон Мъск условни потвърди, че Tesla планира да произведе поне още два модела електрически коли. Те ще дойдат след Cybertruck и единият от тях ще бъде компактна градска е-кола. Това е промяна в стратегията на компанията, след като при анонса на пикапа Мъск обяви, че той ще бъде последният нов продукт на Tesla за известно време напред.

Истината обаче е, че наскоро компанията отново даде известни индикации, че планира още е-модели в следващите години.

По-рано тази година Мъск каза, че Tesla ще работи по проектирана в Китай е-кола за глобалния пазар, и дори пусна ранни скици на компактен модел. Освен това градските власти в Калифорния пък вече разкриха, че Tesla прави електрически микробус за 12 души, който да обслужва подземните тунели на Boring Company.

Сега Мъск на практика потвърди, че компактната кола и микробусът наистина ще видят бял свят.

„Не искам да коментирам прекалено много напред отвъд това, което вече сме анонсирали, защото искаме да запазим тази информация за бъдещите премиери. В същото време обаче е логично да се предположи, че в даден момент ще създадем компактна кола и превозно средство с по-висок капацитет. Това са най-вероятните неща на този етап, но нека най-напред свършим всичко по Model 3, Model Y, Cybertruck и Semi“, коментира Мъск.

Снимка: Tesla

Виж още: Microsoft заменя десетки журналисти с изкуствен интелект

 

Тагове: