Преди няколко години това би било добра шега: - Каква кола караш? - Sony. (смях). Всъщност по време на CES 2022 стана ясно, че на Sony не им е до такъв тип плоски шеги и съвсем сериозно смятат да създадат свой електромобил. Към този момент това е само концепция, която носи името Vision-S, но съобщението е категорично: „Sony има за цел да създаде операционна компания Sony Mobility Inc. през пролетта на 2022 г., чрез която възнамеряваме да проучим навлизането на пазара на EV“. Определено това си е от ясно по-ясно.

Освен това по време на представянето Кеничиро Йошида – председател, президент и главен изпълнителен директор на Sony – показа не само седана Vision-S, но и чисто нов концептуален автомобил SUV Vision-S.

Дизайнът на двете е сходен, но потенциално SUV версията ще може да транспортира до 7 пътници. Според Sony возилото ще се задвижва от два електромотора, всеки от които произвежда около 268 к.с. Разбира се - отново подчертаваме, че става дума за Sony, - не можем дори за миг да се съмняваме за качеството на дисплеите както отпред, така и тези, предназначени за развлечение на пасажерите.

Все още не е ясно дали от технологичният гигант ще се придържат към вече демонстрирания дизайн, но каквото и да се случи - ясно е, че през 2022 г. екипът на HiСomm и всички фенове на технологиите няма да имат и секунда спокойствие.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 

Снимки: Sony

Виж още: BMW представиха електрически автомобил, който променя цвета си (ВИДЕО)