Опитите за спасяването на проекта за свръхзвукова кола Bloodhound от фалит се провалиха. След като екипът не успя да набере нужните му 32 милиона долара от потенциални инвеститори, екипът спира работа. В резултат компанията сега планира да върне всичкото чуждо оборудване и да продаде активите си, включително и колата. Така, ако имате излишни 318 000 долара, можете да притежавате част от автомобилната история. Не очаквайте обаче скоро да поставяте рекорди с нея. Пилотът Анди Грийн предупреждава, че ще ви трябват няколко милиона, за да изградите пълния потенциал на Bloodhound.

Неуспешният край не е изненада. Проектът беше частно начинание и успехът му зависеше от външни спонсори и инвеститори. Всъщност парите на Bloodhound веднъж вече свършиха, но тогава в последния момент се намери спонсор. Този път обаче компанията се нуждаеше от доста голяма сума, за да проведе планирания за края на 2019 г. в Южна Африка тест.

Все още има малък шанс някой да закупи колата и да завърши работата по нея. Това обаче ще бъде много скъпо начинание, тъй като ще бъде необходимо повторното събиране на инженерния екип, както и пръскането на много пари, преди колата да достигне своята свръхзвукова скорост.