Red Dead Redemption 2 стартира живота си с феноменална приемственост от критиката, превръщайки се в един от основните претенденти за игра на 2018 година.

Разбира се, едва ли някой е имал съмнение, че хитът на Rockstar Games ще се превърне и в златна кокошка за издателя на RDR2, Take Two.

Резултатите, които американската компания обяви, обаче надминават и най-смелите очаквания на експертите. Накратко за 8 дни на пазара приключенията на Артър Морган са продали повече копия, отколкото оригиналната игра за 8 години. Red Dead Redemption дебютира през май 2010 година, а продадените бройки към февруари 2017 година са 15 милиона.

И ако трябва да сме по-конкретни – говорим за 17 милиона физически копия, изпратени към магазините. Разбира се, в случая не говорим за продадени към крайни потребители бройки, но предвид все по-голямото влияние на дигиталните продажби не би било изненада крайните количества към днешна дата да клонят именно към споменатите 17 милиона.

По думите на говорителя на Take Two, RDR2 е надскочил очакванията по отношение на реализирани бройки за първите 12 дни, откакто е в продажба. Преди седмица компанията обяви, че в рамките на първите три дни на пазара RDR2 е реализирал приходи в размер на 725 милиона долара.

Впрочем рекордьор все още е друг продукт на Rockstar Games – GTA V, с приходи за първите три дни в размер на 1 милиард долара.

Red Dead Redemption 2 направи премиерата си на 26 октомври за PlayStation 4 и Xbox One.

Нашият ревю текст по темата тук.