Tesla се опитва да постигне нов рекорд с броя доставки през това тримесечие. Компанията разчита на големи продажби на пазарите в Северна Америка до края на месеца.

Според близки до компанията източници, в момента Тesla доставя около 1000 коли на ден.

През последните седмици главният изпълнителен директор Илон Мъск се похвали, че Тeslа е близо до нов рекорд за доставки, но все пак компанията първо трябва да преодолее някои препятствия. Tesla има за цел да достави между 33 000 и 36 000 автомобила през юни в Северна Америка, за да подобри своя рекорд на доставки. За следващите 7 дни са планирани почти  7000 доставки, а през последната седмица на тримесечието се очаква още повече да нарасне бройката поръчани коли, тъй като купувачите ще гонят федералния данъчен кредит от 3750 долара преди той да се понижи отново.

Важно е да се има предвид, че дори ако Tesla не постигне този рекорд, компанията все още доставя електрически превозни средства с по-високи темпове от всеки друг производител на автомобили в този момент. В Северна Америка, Tesla доставя повече електромобили за 3 дни, отколкото GM доставя за един месец.

За да постигне целта си, компанията предлага различни стимули на своите служители, с които да ги мотивират да работят за достигане на рекорда.

Виж още: Софтуерът на Tesla е на светлинни години пред конкурентите, че чак е плашещо (ВИДЕО)