GM работи по своите автономни коли Cruise от доста време, но тази пролет се появиха слухове, че проектът не върви както трябва. Тогава се заговори, че автомобилите често имат проблем с маневрите и реакциите на пътя поради трудността в идентифицирането на обекти на и около шосето. Сега според нови данни, идващи от един настоящ и тримa бивши служители на GM, положението е също толкова лошо.

Според тях GM Cruise колите продължават да имат проблем с това да различават дали обектите се движат, или са спрели. Тази невъзможност да разберат дали нещо е спряло, или се движи, води до колебание в маневрите на колите, когато минават покрай паркирани мотори или колелета.

Освен това софтуерът невинаги разпознава пешеходци и понякога колите спират внезапно, защото виждат нещо, което на практика не е там. Софтуерът, който е с отворен код, забавя и предаването на съобщения от сензорите на колата към централната ѝ система.

GM изглежда още не е споделила данни със службата за пожарна безопасност в Сан Франсиско, които да установят, че умните коли могат да реагират на сирените на пожарната. По-рано тази година японският гигант SoftBank обеща 2.2 милиарда долара финансиране за проекта GM Cruise, но за да дойдат парите, той трябва да постигне определени цели в развитието си – нещо, което за момента не става.

Най-четени
Всички

Изтече дизайнът на PlayStation 5. Разработчик на Codemasters го потвърди (СНИМКИ)

197 | 22.08.2019
Още от Tech

Android по стъпките на Windows?

18 | Преди 12 ч.