Tesla вече е най-големият производител на електрически автомобили в света, надминавайки китайската BYD, дори когато включим и нейните хибриди. Само допреди няколко години много хора не вярваха, че Tesla може да произвежда е-коли масово, но в последно време компанията засили оборотите на трите си е-програми: Model S, Model X и Model 3. През това време Tesla се съревноваваше с BYD, която е най-големият производител на е-коли в Китай. В нея инвестира дори американският милиардер Уорън Бъфет.       

По последни данни към октомври 2019 година Tesla е продала общо 807 954 е-коли, докато BYD има 787 150 продажби, включително и хибридни модели. Трябва да отбележим, че китайците произвеждат още електрически камиони и автобуси, както и правят собствени батерии.

Вместо да прибегне към такава диверсификация, Tesla акцентира върху пътнически е-коли, докато се наложи в сегмента. Едва сега компанията ще разшири каталога си с камиони и батерии, а навлизането на Tesla на пазара в Китай със сигурност ще отвори следващата глава от нейното съперничество с BYD.

Виж още: Над закона: Оправдаха Мъск за обидата на педофил

Тагове: